Als de vraagbundeling positief wordt afgerond zal in 2018 begonnen worden met de aanleg van het glasvezelnetwerk. De graafwerkzaamheden voor de aanleg van dit netwerk zullen worden verricht door regionale partijen. De graafwerkzaamheden bestaan uit twee fasen. De vezel moet namelijk door het hele gebied gelegd worden en daarnaast wordt ook naar elke woning die zich heeft aangemeld een vezel gelegd.

Uw verbinding kan pas tot stand worden gebracht als deze beide fasen zijn doorlopen en in de wijkcentrale het sein op groen staat. Als in de wijkcentrale het sein op groen staat zal de planafdeling van PLINQ een afspraak met u maken om een monteur langs te sturen die de installatie voor u zal komen regelen. Hierbij wordt ook meteen gekeken naar het opzeggen van uw huidige abonnementen bij andere providers. Zo hoeft u zelf weinig te doen om over te stappen naar glasvezel en zo te kunnen genieten van supersnel internet en haarfijne televisiebeelden!

Heeft de monteur al een wit kastje in uw woning (meterkast of woonkamer) geplaatst? U kunt dan zelf contact opnemen met Plinq om een afspraak te maken voor het plaatsen van het modem. U belt daarvoor met de afdeling verkoop via 088-7768444. Na het plaatsen van het modem en de activatie – meestal op dezelfde dag – zal de levering van televisiesignalen, internet en telefonie opstarten.